Zal beton uitharden bij 30 graden weer?

Beton stelt en vormt het beste tussen 50 en 60 graden Fahrenheit. Beton hardt uit bij 30 graden, en als de luchttemperatuur tussen de 30 en 40 graden ligt, wilt u ervoor zorgen dat uw gemengde beton een temperatuur tussen de 55 en 60 graden behoudt. Er is geen reden om bij koud weer geen beton te storten, op voorwaarde dat u de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Goed gedaan, beton dat bij koud weer wordt gestort, is eigenlijk sterker dan beton dat bij warm weer wordt gestort, dankzij de langzame uithardingsperiode.

Bij 25 tot 27 graden Fahrenheit zal het bevriezen van poriewater in uithardend beton de hydratatie stoppen - en het uithardingsproces. Hydratatie is de chemische reactie waarbij de belangrijkste verbindingen in cement chemische bindingen vormen met watermoleculen en hydraten of hydratatieproducten worden. Onder 27 graden kan de vorming van ijs in uithardend beton de integriteit van beton op lange termijn schaden door scheuren. Nu je weet dat je voor een aantal uitdagingen kunt komen, zijn hier de feiten om je voor te bereiden.

Allereerst wordt de standaard voor het storten van beton bij koud weer niet bepaald door de thermostaat van je grootmoeder, het is drie opeenvolgende dagen met temperaturen onder de 40 graden Fahrenheit. Beton kent vele fasen en elke fase is belangrijk. De fase waarin beton vochtig is, wordt de plastische fase genoemd. Tijdens deze fase is het cruciaal om de temperatuur van het beton te regelen.

Als de buitentemperaturen onder de 25 graden Fahrenheit dalen, zal het beton hoogstwaarschijnlijk bevriezen. Een betonnen ijslolly is nooit een wenselijk resultaat omdat het de algehele duurzaamheid en sterkte tot 50% in gevaar kan brengen. Beton zal uitharden bij koud weer. Het zal zelfs uitharden bij temperaturen onder het vriespunt als je het beschermt.

Wanneer beton uithardt, genereert het warmte. Dit wordt hydratatiewarmte genoemd. Wanneer cement en water met elkaar worden gemengd (twee ingrediënten van beton), vindt er een chemische reactie plaats. Idealiter houdt u de eerste drie tot zeven dagen betontemperaturen boven 10ËC (50ËF) aan.

De langste uithardingsperiode is vereist voor beton zonder versnellers dat tijdens de bouw onder belasting staat en tijdens gebruik aan kou wordt blootgesteld. Als u warm of heet mengwater kunt gebruiken, zal dit de uithardingstijd aanzienlijk verlengen en de kans op bevriezing van het beton aanzienlijk vergroten. Plan het beton uit te harden door de ruimte te verwarmen, af te dekken met geïsoleerde dekens, af te dekken met poly en stro of hooi of grondverwarmingsbuizen op en rond het beton te leggen en af te dekken met een zeil. Het probleem is dat zowel laboratoriumcilinders als veldcilinders die tegelijkertijd met de hoofdgiet worden gegoten, onbetrouwbaar zijn bij het bepalen van de sterkte van de betongiet omdat ze moeilijk op dezelfde temperatuur te houden zijn als de hoofdgiet, en de cilinders kunnen ook veel slanker zijn dan de giet, waardoor om ze in een sneller tempo te genezen.

Als de betonmix geen warm of heet water bevat, zou ik voor de zekerheid geen beton gieten bij temperaturen onder de 35 tot 40 graden Fahrenheit. ACI beschouwt communicatie als een cruciaal ingrediënt in een succesvol betonproject voor koud weer, en het raadt ingenieurs aan ervoor te zorgen dat de aannemer een beschermingsplan voor koud weer biedt. Bedekken met poly, een zeil of dekens houdt een deel van de hydratatiewarmte in het beton vast en zal het beter uitharden. Bovendien kunnen verwarmers een oppervlaktetemperatuur creëren die sterk verschilt van het midden van het beton.

Als betonaannemer moet ik beton gieten als de temperaturen 40° F, 30° F, 20° F en zelfs 10° F zijn. Gieten op piepschuim bij koude of temperaturen onder het vriespunt helpt de betontemperatuur warm te houden en verhoogt de uithardingssnelheid aanzienlijk. Wat ik heb meegemaakt met het gieten van veel betonnen vloeren in de winter, is dat als de temperaturen boven het vriespunt liggen en de volgende week boven het vriespunt blijven, je het beton niet hoeft te beschermen. Wanneer de temperatuur onder de 10ËC daalt, vertragen de chemische reacties die nodig zijn om beton uit te harden en te versterken aanzienlijk.

De zomer kan voor velen druk zijn, en met leuke activiteiten en vakanties kan het storten van beton naar de achterkant van de lijn worden geduwd. .