Bij welke temperatuur stopt beton met uitharden?

Bij zwaardere temperaturen kan extra warmte nodig zijn. Beton dat in vormen wordt vastgehouden of bedekt met isolatie verliest zelden genoeg vocht bij 40 tot 55 graden Fahrenhei

(t) om de uitharding te belemmeren. Na het implementeren van de bovenstaande suggesties, is het belangrijk om te overwegen hoe u beton tijdens het uithardingsproces op de juiste temperatuur houdt. Beton moet ongeveer 48 uur een temperatuur boven 50° F houden om de juiste chemische reacties te laten plaatsvinden.

Twee populaire opties die worden gebruikt tijdens het uitharden van beton bij koud weer zijn verwarmde behuizingen en geïsoleerde dekens. Als u een behuizing gebruikt, zorg er dan voor dat de structuur zowel wind- als waterdicht is. Zorg er bovendien voor dat er goede ventilatie is voor de ruimteverwarmer. Verwarmers veroorzaken een toename van kooldioxide die carbonatatie in het oppervlak van het beton kan veroorzaken.

Wanneer de temperatuur onder 40° F daalt, vertragen de chemische reacties die beton versterken en kunnen ze leiden tot zwakker beton. Als de uithardingstemperaturen van beton onder het vriespunt liggen, kan het water in het beton bevriezen en uitzetten, wat resulteert in scheuren De belangrijkste uitdaging waarmee u te maken krijgt tijdens een winterbetonproject, is ervoor te zorgen dat het beton uithardt voordat het wordt blootgesteld aan vriestemperaturen. Om u te helpen structurele problemen te voorkomen tijdens het storten van beton in de winter en projectvertragingen, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de do's en don'ts van betonneren bij koud weer. Hoewel het uithardt in tegenstelling tot droogt, speelt temperatuur een grote rol bij de betoninstallatie en kan het de uitharding sterk beïnvloeden.

Zowel voor professionals als huiseigenaren kan het storten van beton een zenuwslopende ervaring zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het klaar hebben van de juiste apparatuur voor gebruik op de bouwplaats, zoals dekzeilen en dekens, kan onnodige vertragingen en onveilige ontwikkeling van beton voor koud weer helpen voorkomen. Koud weer kan niet alleen het uithardingsproces vertragen, maar kan er ook voor zorgen dat het water in beton bevriest en uitzet, waardoor het beton barst en verzwakt. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw betonproject op de juiste manier wordt uitgevoerd, zelfs als u buiten dat ideale raam van 40° F tot 60° F werkt.

Deze problemen met betrekking tot het storten van beton in de winter kunnen worden vermeden door realtime temperatuursensoren te gebruiken om ervoor te zorgen dat de optimale temperatuur van beton wordt gehandhaafd tijdens de uithardingsfasen. De noodzakelijke chemische reacties die beton uitharden en versterken, vertragen aanzienlijk onder 50° F en zijn bijna niet aanwezig onder 40° F. Als er specifieke sterkte-eisen zijn voor het beton, zorg er dan voor dat het beton bij de vereiste temperaturen wordt beschermd. Uw betonaannemer wil tevreden klanten en wil niet de financiële klap krijgen om uw werk opnieuw te doen.

Een gerenommeerde aannemer plant alleen installaties tijdens levensvatbare winterdagen. Zelfs wanneer de dagtemperaturen binnen het bevredigende bereik liggen, brengt het zetten van winterbeton risico's met zich mee die kunnen resulteren in zwak, ontoereikend beton. Goed gedaan, beton dat bij koud weer wordt gestort, is eigenlijk sterker dan beton dat bij warm weer wordt gestort, dankzij de langzame uithardingsperiode. Het verse beton dat zich het dichtst bij de grond bevindt, zal ook langzamer uitharden dan het oppervlak, wat betekent dat de bovenkant van uw plaat zal uitharden terwijl de bodem zacht blijft.

Betonneren bij koud weer Stel je voor dat je op het werk aankomt om een nieuwe laag ijs en sneeuw op je giet te vinden. U moet de temperatuur van beton bij koud weer controleren om bevriezing, langzame uitharding en beton van slechte kwaliteit te voorkomen.