Hoeveel weegt 1ft beton?

Betonmixontwerpen zijn allemaal iets anders, maar in algemene termen weegt beton 150 lbs (pond) per 1 kubieke voet. Het werkelijke gewicht van het beton wordt bepaald door de dichtheid, die een beetje zal toenemen of afnemen, afhankelijk van aggregaat, water, cement en lucht die worden gebruikt om het betonmengsel te maken. Een typische betonmix kan 150 pond per kubieke voet wegen, of 4.050 pond per kubieke yard, of 20 pond per gallon, of 2,4 pond per liter, of 1,39 oz per kubieke inch, of die ongeveer gelijk is aan 2.400 kg per kubieke meter. Met een standaarddikte van 1,5 inch weegt beton met een normaal gewicht ongeveer 18 lbs per vierkante voet, terwijl lichtgewicht beton 14,5 lbs per vierkante voet weegt.

Dat is gelijk aan 136 lbs per kubieke voet voor de droge aggregaten. Hierboven zei ik dat een kubieke meter beton 150 lbs per kubieke voet weegt, dus het verschil van 14 lbs per kubieke voet zou het water in de mix zijn. Het gewicht van typisch beton is ongeveer 150 lbs (pond) per kubieke voet als het massief is en als beton wordt gebroken, is hun gewicht ongeveer 75 lbs (pond) per kubieke voet. Het gewicht van beton wordt bepaald door de dichtheid, die kan variëren op basis van de hoeveelheid aggregaat, water en lucht in het mengsel.

De dichtheid van beton is het controleren van de sterkte door het gebruik van testcilinders en een verminderde dichtheid van normaal beton betekent altijd dat er een hoger watergehalte is dat de sterkte van beton verlaagt. Om het gewicht van uw betonresten te vinden, berekent u eerst de vierkante meters van het materiaal door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Een kubieke voet beton, dat visueel 1 voet lang bij 1 voet breed en 1 voet hoog is, kan 150 pond wegen wanneer massief en gebroken beton 75 pond weegt. Over het algemeen gewicht van beton, afhankelijk van het type ingrediënt dat erin wordt gemengd, hoeveelheid en verhouding, aanwezigheid van wapening in beton, betonkwaliteit, dikte van de plaat, volgens deze basis wordt beton onderverdeeld in drie categorieën: rcc-beton, normaal gewicht beton en lichtgewicht beton.

U bereidt een kant-en-klaar mengbeton voor voor het gieten van platen met een dikte van 3 ″, 4 ″, 5 ″, 6 ″, 8 ″, 10 ″ %26 12 ″ dik, wat is dan hun gewicht per vierkante voet %26 hoe bereken je de betonhoeveelheid. Dichtheid is een eenvoudige verhouding tussen massa en volume en de meest nauwkeurige manier om de dichtheid van beton te berekenen, is door het bekende volume te meten en te wegen. Gebruik deze nuttige bronnen om uw betonverwijderingsproject te begeleiden en meer te weten te komen over het verhuurproces van afvalcontainers. Het gewicht van beton wordt berekend door het volume te vermenigvuldigen en hun dichtheid en volume is een vermenigvuldiging van hun vierkante meters en de dikte van de plaat.