Wat is de beste betonmix voor tuinornamenten?

Dus je mix moet bestaan uit 3 delen ballast op 1 delen cement. Afhankelijk van een aantal mallen die u vult, hangt af van de hoeveelheid ballast en cement die u in één keer moet mengen. Als je een echt gladde afwerking wilt, kun je het na het drogen nat schuren en een fijne steenachtige afwerking krijgen. We hebben de onze ook ongeveer elke 10 jaar gekleurd met Minwax-olievlek.

Uw verhouding van grind en gemengd zand tot cement moet altijd in een verhouding van drie op één zijn. Als je een kleiner tuinornament maakt, hoef je geen grind te gebruiken, maar kun je gewoon beton mengen dat bestaat uit vier delen zand en een deel water. Het grind maakt het mengsel sterker, maar dat is niet altijd essentieel voor kleinere ornamenten. Ik gebruik één cement en vier scherp zand omdat scherp zand kleine steenslag bevat.

Het is dus een goed beton. Je kunt ook ballast gebruiken, maar de steenslag in het zand is groter en zou meer bellen veroorzaken, tenzij je trillingen gebruikt om de bellen te verdrijven. Welke mix gebruik je voor het maken van betonnen ornamenten, ik heb de latex mallen meegenomen maar heb geen idee waar ik moet beginnen. Ik had precies dezelfde vraag over wat voor soort beton ik moest gebruiken voor tuinbeelden, en kunstmatige rotsen in het bijzonder, ongeveer 7 jaar geleden.

Want als de hoeveelheid van het stuk te groot is, geeft je mal niet de juiste vorm aan je betonnen ornament. Vermijd het mengen in een kruiwagen, omdat dit uw arbeid alleen maar verhoogt, de duur verlengt en u zelfs een ongelijk betonmengsel kunt krijgen. De lijn zal langzaam verdwijnen voor het uitgebalanceerde mengsel, maar de randen die je troffel heeft gemaakt, zouden meer op een custardconsistentie moeten lijken - romig en gietbaar. Volgens Denny Craft Molds bevat rechte mortelmix 1 deel Portlandcement en twee delen zand, terwijl betonmengsels 2 delen cement, 4 delen zand en 3 delen grind- of aggregaattoevoegingen bevatten.

Begin met het gieten van het mengsel in de mal en laat het een tot drie dagen staan of totdat het oppervlak stevig is maar de mortel of het beton niet volledig is uitgehard. Een manier om zo'n omgeving te bereiken, is via tuinornamenten, en je hoeft niet te vertrouwen op de ornamenten die in winkels worden aangeboden. Een rechte mortelmix bevat alleen cement, zand en water, terwijl beton ook een aggregaat heeft toegevoegd, zoals perliet of grind, meldt Gambrick. Ik doe sierbeton en heb veel verschillende stukken gezien, maar niet vaak een die zo'n gevoel creëerde als dat beeld in de tuin.

Naast grind, zand en cement zijn er specifieke apparatuur en materialen die u nodig heeft om aan de slag te gaan met uw betonmengsel voor de tuinornamenten. Als het wordt gedaan zoals ik beschreef, zal het een zeer sterk tuinbeeld zijn, dat de elementen en de tand des tijds meegaat. Zorg ervoor dat je voor een zware kan gaat om je betonmengsel op te scheppen, want het kan behoorlijk zwaar zijn voor kwetsbare kannen. De schop maakt uw werk beter beheersbaar bij het laden van de cementmixer met het cement en de ballast.

Een tuin hebben is meer dan alleen prachtige bloemen, een weelderig groen gazon en schaduwrijke bomen; het gaat erom een magische omgeving te creëren waarin je kunt ontsnappen aan je dagelijkse leven naar een plek van rust.