Hoeveel weegt een vierkant beton van 1 voet?

Over het algemeen weegt 1 kubieke voet uitgehard beton ongeveer 150 pond, deel dit gewicht door de dikte van beton in voeten om gewicht beton per vierkante voet te krijgen, zoals met een standaarddikte van 4 inch, normaal gewicht beton weegt ongeveer 50 lbs per vierkante voet (4 ″ %3D 0, 33 voet, 0, 33 × 150% 3D) 50 lb). Een kubieke voet beton weegt ongeveer 150 pond. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is op basis van 3500-4000 PSI-beton. Het werkelijke gewicht kan een beetje variëren op basis van de gebruikte ingrediënten.

Een typische betonmix weegt 150 lbs per kubieke voet, 4.050 lbs per kubieke yard of 2.400 kg per kubieke meter. Het gewicht van beton wordt bepaald door de dichtheid, die kan variëren op basis van de hoeveelheid aggregaat, water en lucht in het mengsel. Dus, hoeveel weegt beton? Beton weegt ongeveer 3900 pond per kubieke meter, maar kan dalen tot 3500 pond per kubieke meter nadat het beton is opgedroogd. Dat is gelijk aan 136 lbs per kubieke voet voor de droge aggregaten.

Hierboven zei ik dat een kubieke meter beton 150 lbs per kubieke voet weegt, dus het verschil van 14 lbs per kubieke voet zou het water in de mix zijn. Houd er rekening mee dat deze „gewichten” slechts een algemene beschrijving zijn van een betonmengsel van 3000 psi. Het vochtgehalte in de aggregaten speelt ook een rol bij het bepalen van het totale gewicht. Maar dit zou u een basisidee moeten geven van het individuele gewicht per kubieke voet.

Het werkelijke betongewicht kan verschillen op basis van hoe het beton wordt verkocht, waar het wordt verkocht en waar het oorspronkelijk vandaan kwam. Hoewel, om precies te zijn, er is de marginale droogkrimp veroorzaakt door de waterverdamping uit het verse beton, wat een klein gewichtsverschil veroorzaakt tussen de zachte en natte betontoestand. Dit betekent dat een meter nat beton ongeveer 4150 pond weegt omdat een meter droog beton ongeveer 4050 pond weegt. Het gebruikte aggregaat, de sterkte van beton en hoe dun of halfdroog het beton wordt voorbereid, zijn de aspecten voor het betongewicht.

Als u een zak beton oppakt, weegt deze ook meer dan beton krijgen van een lokale betonleverancier of stortklaar bedrijf. Begrijpen hoeveel beton per werf weegt, kan belangrijk zijn, omdat het voor grootschalige taken meestal door de werf wordt besteld. De betonconverter kan worden toegepast in de bouw en constructietechniek voor uitwisseling van volumes betonhoeveelheden naar hun equivalenten in massa. De werkelijke hoeveelheid water die u in uw beton stopt, verandert niet alleen het gewicht ervan, maar het heeft ook invloed op de structurele integriteit van het beton.

Nadat beton volledig was uitgehard, behoudt het ongeveer ~ 95% van zijn oorspronkelijke gewicht in vergelijking met de natte toestandstijd - vandaar de marginale dimensionale krimp van het betonharding (procentuele omzetter indien nodig). Als je genoeg droog beton neemt om een meter te gieten, het water voor de reactie toevoegt en het weegt, het zal meer wegen dan de zak beton waarmee je bent begonnen. Om het gewicht van 1 vierkante voet beton te achterhalen, vermenigvuldigt u eenvoudig de diepte per inch x 12,5 lbs of de diepte per voet met 150 lbs.