Moet ik beton primen voordat ik ga schilderen?

Over het algemeen is priming zo essentieel voor succesvolle verfresultaten dat beton altijd een primer nodig heeft. Primer is een essentiële eerste stap bij het schilderen van beton of een metselwerkproduct. Het geeft de verf een oppervlak om aan te hechten en een egale kleur om over te schilderen. Hierdoor gaat je verf langer mee, ziet hij er beter uit en wordt hij spaanbestendig.

Het is ook een stuk goedkoper als je primer gebruikt omdat er minder verflagen nodig zijn. En verf is over het algemeen duurder dan primer. Primer verlengt ook de levensduur van uw beton door het in kleine poriën te weken waardoor een ruw oppervlak in een glad oppervlak verandert. Priming voordat je betonnen vloeren schildert, zorgt ervoor dat je nieuwe look blijft plakken.

Kies een primer die compatibel is met zowel beton als de epoxyverf die u als afwerklaag gaat gebruiken. Epoxyverf is de beste keuze voor vloeren, die veel misbruik vergen. Je krijgt de meest duurzame resultaten van epoxy en het zal na verloop van tijd beter standhouden dan latexverf. Als u binnenbeton voorbereidt maar niet wilt schilderen, is de volgende stap het aanbrengen van een betonsealer om overtollig vocht buiten te houden en ervoor te zorgen dat het hele gebied wordt afgedicht.

Als je binnenbeton schildert, wil je ook een betonkit aanbrengen, zodat vocht je verfbeurt niet verknoeit. Ik heb de techniek ook uitgebreid met metselwerkschroeven geboord en in gebroken beton geplaatst, dat vervolgens werd geprimed toen ik werd geconfronteerd met gebroken hoeken en randen van aanzienlijke omvang. Naast scheuren, als u een betonnen garagevloer voorbereidt voor schilderen of andere ruimtes met een vloermuurverbinding, moet u ook het gebied vullen waar de vloer de muur raakt. Als u een betonnen oppervlak wilt schilderen, zowel binnen als buiten uw huis, is het belangrijk dat u het oppervlak eerst goed voorbereidt.

Daarom wilt u dat het oppervlak zo glad en schoon mogelijk is voordat u begint met het schilderen van betonnen vloeren. Omdat betonontvettingsproducten vaak op vochtig beton worden aangebracht, passen ze zich aan in beschermende brillen, kleding en handschoenen en spuiten ze op de vloer. Voordat u met uw project begint, overweeg dan de verschillende soorten primer die beschikbaar zijn, hoe u uw oppervlak voorbereidt op priming en hoe u de primer aanbrengt. Ik herinner me dat de primer helder was en bedoeld was om in de vloer te weken en hem klaar te maken voor de verf.

Beton is een van de meest duurzame bouwmaterialen die er zijn, maar het karakteristieke saaie grijs van een betonnen plaat kan koud en onaantrekkelijk lijken, vooral als vloer. Beton wordt echter ook een populair materiaal om te gebruiken voor vloeren in het interieur van huizen. Dit kan een uitdaging vormen bij het voorbereiden van beton op verf, en het proces kan enigszins variëren, afhankelijk van of het beton oud, nieuw of opnieuw wordt geverfd. Elk van deze primers absorbeert goed in het beton en is bestand tegen steenslag en andere oneffenheden.

Factoren zoals relatieve omgevingsvochtigheid (RV), het betonmengsel, geografisch klimaat, aggregaatmaterialen en dampvertragers, onder andere, kunnen allemaal de totale snelheid van verdamping van betonvocht beïnvloeden. Je hebt de tape van je schilder, rolborstels, veel zeil en een gallon of twee van je zorgvuldig gekozen nieuwe betonverfkleur, het is degene, en je kunt niet wachten om te zien hoe levendig het eruitziet bovenop die saaie betonnen muur of vloer.