Op welke temperatuur bevriest beton?

Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat vers beton bevriest totdat het een druksterkte van ten minste 500 PSI bereikt. Koud weer kan niet alleen het uithardingsproces vertragen, maar kan er ook voor zorgen dat het water in beton bevriest en uitzet, waardoor het beton barst en verzwakt. In sommige gevallen kan het beton zelfs geen nut meer hebben vanwege de slijtage. Vers beton kan bevriezen bij 25° F (-4° C), dus het is belangrijk om vers beton te verwarmen totdat het de juiste druksterktemeting heeft.

Beton in zijn plastic vorm zal bevriezen wanneer de temperatuur 25° F bereikt. Dus terwijl je de buitentemperaturen in de gaten houdt, is het ook belangrijk om te weten wat er in het beton gebeurt. Als het plastic in het beton bevriest, lijdt de duurzaamheid en kan de sterkte met 50% of meer worden verminderd. Lage betontemperaturen verlagen de hydratatiesnelheid en vertragen vervolgens de snelheid van sterktewinst.

Verbrandingstoestellen voor verwarmingsruimten moeten worden ontlucht en mogen niet zodanig worden geplaatst dat het beton direct wordt verwarmd of uitgedroogd. Het beschermen van die warmte tegen het ontsnappen van het systeem met behulp van polyethyleenplaten of isolerende dekens kan alles zijn wat nodig is voor een goede betonkwaliteit. Zoals hierboven vermeld, is het essentieel om het beton comfortabel te houden met dekens of andere verwarmingsmethoden om het meeste uit uw plaat te halen. De definitie van betonneren bij koud weer (ACI) is een periode waarin gedurende meer dan drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur onder de 40 graden Fahrenheit daalt en gedurende meer dan de helft van een periode van 24 uur onder de 50 graden Fahrenheit blijft.

Als u voorgespannen beton gebruikt of in situaties waar contactcorrosie mogelijk is, gebruik dan niet-chloride, niet-corrosieve versnellers. Wanneer de temperatuur onder de 10ËC daalt, vertragen de chemische reacties die nodig zijn om beton uit te harden en te versterken aanzienlijk. Het is duidelijk dat beton langzamer uithardt als het koud is en als het bevriest voordat het de 500 psi-sterkte krijgt, verliest het kracht en kan het daadwerkelijk uit elkaar breken. Beton dat bevriest als het vers is, of voordat het is uitgehard tot een sterkte die bestand is tegen de uitzetting die gepaard gaat met het ijskoude water, zal permanent krachtverlies lijden.

Betonneren bij koud weer is een evenwichtsoefening waarbij het beton nat blijft - terwijl het wordt voorkomen dat het bevriest en droog genoeg is om goed uit te harden - maar niet te droog. Het is goed om te weten dat het ongeveer 24 uur of 20 dagen kan duren voordat het beton is uitgehard als het koud is. Beton dat in vormen wordt vastgehouden of bedekt met isolatie verliest zelden genoeg vocht bij 40 tot 55 graden Fahrenheit) om de uitharding te belemmeren. U moet de temperatuur van beton bij koud weer controleren om bevriezing, langzame uitharding en beton van slechte kwaliteit te voorkomen.

Zorg er dus voor dat u de betonnen plaat bedekt met een plastic vel en bedek de plastic plaat met isolerende dekens. Ervoor zorgen dat uw beton niet bevriest, uw temperatuurverschil onder specifieke limieten wordt gehouden, uw maximale temperatuur geen maximale limieten bereikt en uw beton op de juiste manier sterker wordt, zijn belangrijk bij elke massabetontoepassing voor koud weer. Deze problemen met betrekking tot het storten van beton in de winter kunnen worden vermeden door realtime temperatuursensoren te gebruiken om ervoor te zorgen dat de optimale temperatuur van beton wordt gehandhaafd tijdens de uithardingsfasen.