Wat weegt 1 vierkante meter beton?

Beton met een normaal gewicht weegt ongeveer 18 lbs per vierkante voet met een standaarddikte van 1, 5 inch en lichtgewicht beton weegt 14, 5 lbs per vierkante voet met een standaarddikte van 1, 5 inch. Een typische betonmix weegt 150 lbs per kubieke voet, 4.050 lbs per kubieke yard of 2.400 kg per kubieke meter. Het gewicht van beton wordt bepaald door de dichtheid, die kan variëren op basis van de hoeveelheid aggregaat, water en lucht in het mengsel. Hoeveel weegt droog beton per kubieke voet? Een massieve plaat beton weegt 150 pond per kubieke voet.

Een kubieke voet gebroken beton weegt 75 pond. Een massieve plaat beton weegt 150 pond per kubieke voet. Beton is een composietmateriaal van cement, aggregaatmaterialen (rotsen, grind of soortgelijke objecten) en water. Andere materialen worden soms toegevoegd om de eigenschappen van het beton te veranderen.

Deze materialen kunnen mogelijk de kleur, sterkte of chemische weerstand van het beton veranderen. Beton heeft een dichtheid van ongeveer 145 pond per kubieke voet. Het gewicht van beton per vierkante voet is afhankelijk van de diepte van de betonplaat. De dichtheid van beton wordt bepaald door massa en volume, aangezien de dichtheid bekend is, kan de formule voor massa worden gewijzigd door de dichtheid met het volume te vermenigvuldigen.

Dit moet worden vervangen door de schatting van 145 pond per kubieke meter voor gewoon beton bij het berekenen van het gewicht van gewapend beton. Roterende boren hebben meer tijd nodig om in beton te boren dan hamerboren en er is meer fysieke inspanning vereist. Als elke kubieke meter beton gemiddeld één ton weegt, zou 20 meter beton gelijk zijn aan 20 ton, of ongeveer 40.000 pond. Betonmixontwerpen zijn allemaal iets anders, maar in algemene termen weegt beton 150 lbs (pond) per 1 kubieke voet.

Houd er rekening mee dat een kubieke meter gebroken beton minder weegt dan een massieve plaat vanwege de lege ruimtes tussen de stukken. Als 1 kubieke voet beton 150 lbs weegt, deel je dat door 1728 om het gewicht per kubieke inch te krijgen. Het betongewicht per vierkante voet varieert enigszins, afhankelijk van de aggregaten die worden gebruikt om het beton te maken, dus gebruik deze cijfers naar eigen goeddunken. In een perfecte wereld moet de temperatuur van vers beton hoger zijn dan 50° F, maar uitgehard en onderhouden op 50° F.

Betonnen sleufhekpalen zijn het langdurige alternatief voor houten palen, aangezien elke paal vier interne stalen wapeningsstaven heeft. Een 10' x 10' pad beton van 4 inch dik is iets meer dan 1 kubieke meter weegt ongeveer 4.400 pond. Om de afstand van beton op uw oprit te bepalen, vermenigvuldigt u eerst de totale lengte met de breedte van uw oprit om de vierkante meters te vinden. Het werkelijke gewicht van het beton wordt bepaald door de dichtheid, die een beetje zal toenemen of afnemen, afhankelijk van aggregaat, water, cement en lucht die worden gebruikt om het betonmengsel te maken.