Hoe bescherm je beton in de winter?

Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat vers beton bevriest totdat het een druksterkte van ten minste 500 PSI bereikt. Het is erg belangrijk om het beton te beschermen en zo warm mogelijk te houden (minimaal 50° F). Dit kan worden bereikt met isolerende dekens of verwarmers. Voor flatwork is de traditionele, en nog steeds de beste manier om beton tegen de kou te beschermen, het te bedekken met dekens nadat het klaar is.

Omdat de grond wat warmer is en het beton zijn eigen warmte genereert, houden dekens het warm, zelfs als de temperatuur onder de 20° F. Door betondiensten af te dichten die u tijdens de strenge wintermaanden wilt beschermen, helpt u ervoor te zorgen dat er geen schade wordt veroorzaakt door ijs of sneeuw. U moet betonnen oppervlakken afdichten voordat het's nachts begint te sneeuwen of te ijs, omdat dit voorkomt dat vocht in het betonoppervlak doordringt en verzwakt wanneer de temperaturen op een vriespunt zijn. Verwarmde behuizingen zijn zeer effectief voor het beschermen van beton bij koud weer, maar zijn waarschijnlijk de duurste optie.

Behuizingen kunnen worden gemaakt van hout, canvas zeildoeken of polyethyleen. Geprefabriceerde behuizingen van stijf kunststof zijn ook beschikbaar. Het niet naleven van deze regel zal resulteren in uitharding die aanzienlijk langer duurt - en mogelijk concreet dat voortijdig faalt. Als het beton niet rechtstreeks aan de kachel of uitlaat wordt blootgesteld, is een direct gestookte verwarming geschikt.

Als u zich zorgen maakt over de stabiliteit van een betonplaat, raadpleeg dan een gerenommeerde betonaannemer voor advies voordat u reparaties uitvoert. Vergeet niet dat het uitharden van cement een exotherme reactie is die op zichzelf wat warmte produceert, en vaak is het voldoende om het beton te bedekken met polyethyleenplaten of isolerende dekens om de warmte vast te houden. Levende stoom die in een omheining rond het beton wordt afgevoerd, is een uitstekende uithardingsmethode omdat het zowel warmte als vocht levert. Goed gedaan, beton dat bij koud weer wordt gestort, is eigenlijk sterker dan beton dat bij warm weer wordt gestort, dankzij de langzame uithardingsperiode.

De definitie van betonneren bij koud weer (ACI) is een periode waarin gedurende meer dan drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur onder de 40 graden Fahrenheit daalt en gedurende meer dan de helft van een periode van 24 uur onder de 50 graden Fahrenheit blijft. Het doel is om ervoor te zorgen dat het beton wordt gegoten en op een temperatuur van ten minste 40 graden Fahrenheit wordt geplaatst en daar wordt bewaard gedurende een periode die geschikt is voor het type beton en het beoogde gebruik ervan. Bovendien loopt een betonoppervlak, eenmaal gebarsten, een nog groter risico op beschadiging omdat water in de scheuren kan sijpelen en intense druk kan uitoefenen terwijl het bevriest, bestaande scheuren verbreden en de structurele stabiliteit van het beton verzwakken. Als u echter een betonnen plaat heeft die grote schade heeft, zoals talrijke grote scheuren of een oneffen oppervlak, dient u een professioneel betonreparatiebedrijf te raadplegen.

Concrete Resurfacer hecht zich met het bestaande beton en creëert een vrijwel naadloos oppervlak voor oudere trottoirs, opritten en patio's. Zodra reparaties en resurfacing zijn voltooid, moet u uw zo nieuwe betonoppervlak afdichten met Concrete Cure %26 Seal om het er jarenlang vers gegoten uit te laten zien. De door ACI aanbevolen maximale temperatuurdaling van 24 uur na verwijdering van de bescherming varieert van een schommel van 20 graden voor beton dikker dan 72 inch tot een daling van 50 graden voor beton van minder dan 12 inch dik. Het proces van het uitharden van beton wordt uitdagender bij koud weer, omdat vers beton, om correct in te stellen en maximale sterkte te bereiken, ten minste de eerste 24 uur moet worden beschermd tegen bevriezing, of totdat het een minimale sterkte van 500 pond per vierkante inch (psi) bereikt.

De beschermingsperiode wordt gedefinieerd als de tijd die nodig is om te voorkomen dat beton wordt aangetast door blootstelling aan koud weer.