Moet ik beton bedekken in de winter?

Voor flatwork is de traditionele, en nog steeds de beste manier om beton tegen de kou te beschermen, het te bedekken met dekens nadat het klaar is. Omdat de grond wat warmer is en het beton zijn eigen warmte genereert, houden dekens het warm, zelfs als de temperatuur onder de 20° F. Het is erg belangrijk om het beton te beschermen en het zo warm mogelijk te houden (minimaal 50° F). Dit kan worden bereikt met isolerende dekens of verwarmers.

Je kunt in de winter beton gieten, maar je moet van tevoren een paar dingen weten. Betonvormen uit een chemische reactie tussen cement en water koud weer kunnen de reactie verstoren. Vorstdekens en geïsoleerde bekisting kunnen helpen om beton warm genoeg te houden en te beschermen tegen de kou. Zorg er dus voor dat u de betonnen plaat bedekt met een plastic vel en bedek de plastic plaat met isolerende dekens.

Het proces van het uitharden van beton wordt uitdagender bij koud weer, omdat vers beton, om correct in te stellen en maximale sterkte te bereiken, ten minste de eerste 24 uur moet worden beschermd tegen bevriezing, of totdat het een minimale sterkte van 500 pond per vierkante inch (psi) bereikt. Nadat het beton is geplaatst, moeten bouwbehuizingen, draagbare kachels en geïsoleerde dekens klaar zijn om de betontemperatuur te handhaven. Er is geen reden om bij koud weer geen beton te storten, op voorwaarde dat u de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Wanneer de temperatuur onder de 10ËC daalt, vertragen de chemische reacties die nodig zijn om beton uit te harden en te versterken aanzienlijk.

Versterk en herstel fragmentarische betonplaten in hun oude glorie voordat u hun oppervlakken afdicht om het ruwe weer dat voor ons ligt te weerstaan. Beton dat bevriest als het vers is, of voordat het is uitgehard tot een sterkte die bestand is tegen de uitzetting die gepaard gaat met het ijskoude water, zal permanent krachtverlies lijden. De definitie van betonneren bij koud weer (ACI) is een periode waarin gedurende meer dan drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur onder de 40 graden Fahrenheit daalt en gedurende meer dan de helft van een periode van 24 uur onder de 50 graden Fahrenheit blijft. Concrete Resurfacer hecht zich met het bestaande beton en creëert een vrijwel naadloos oppervlak voor oudere trottoirs, opritten en patio's.

Het doel is om ervoor te zorgen dat het beton wordt gegoten en op een temperatuur van ten minste 40 graden Fahrenheit wordt geplaatst en daar wordt bewaard gedurende een periode die geschikt is voor het type beton en het beoogde gebruik ervan. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat vers beton bevriest totdat het een druksterkte van ten minste 500 PSI bereikt. De meeste betonaannemers zullen het beton na het uithardingsproces afdichten of zullen de klant verzegelen. Hoewel het afdichten van beton tal van voordelen biedt, moet dit niet worden gedaan als de temperatuur lager is dan 50 graden Fahrenheit.

Als u uw gevederde vrienden de hele winter van water wilt voorzien zonder het risico te lopen op gebroken beton, u kunt een elektrische vogelbadboiler van het dichtstbijzijnde stopcontact buiten naar het vogelbad laten lopen, waardoor het stilstaande water niet bevriest. Als u beton plaatst bij koud weer, moet u de aanbevelingen van de fabrikant volgen voordat u gaat verzegelen. Er is geen „laagste temperatuur om beton in te zetten, maar als u beton giet bij temperaturen onder het vriespunt, zorg er dan voor dat het een temperatuur tussen 65 en 70 graden handhaaft.