Hoe worden betonnen sculpturen gemaakt?

Er zijn drie manieren om een sculptuur van beton te maken. Betonnen sculpturen kunnen worden gemaakt door het beton te gieten, het beton te snijden of gaas te gebruiken. Alle drie deze methoden voor het beeldhouwen van beton kunnen resulteren in prachtige betonnen sculpturen. De verhoudingen voor een basismix van beeldhouwwerken zijn 1 deel cement, 1 deel grove kiezels en 2 delen zandbakzand.

Als je een middelgroot, maar ingewikkeld gedetailleerd beeld maakt, wil je er geen kiezelstenen in. Vervang de kiezels door zand, dus de verhoudingen zijn 1 deel cement tot 3 delen zand. Neil laat strategische openingen achter in de latdraad zodat hij beton kan toevoegen. De basis van elke structuur wordt massief gegoten met 8 tot 18 inch beton, afhankelijk van de grootte.

Hoe groter het beeld, hoe zwaarder de basis. De wapening is ondergebracht in deze betonnen basis en strekt zich naar boven uit om te worden gebogen in de juiste vorm voor het anker. Deze solide basis is cruciaal voor de sterkte van de constructie, wat vooral belangrijk is bij het verzenden van het afgewerkte stuk. Sierbetonmengsels lijken niet veel op die welke worden gebruikt bij bouwwerkzaamheden.

Ik veronderstel dat ik geluk had dat ik vrijwel niets wist van commercieel beton en geen vooropgezette ideeën had. Ik heb net het instructieboekje bestudeerd en de aanwijzingen gevolgd door drie delen zand, een deel cement en twee delen water te combineren. Mijn buurman, een bouwvakker, wees er al snel op dat mijn mengsel te dun was. Niettemin werkte de formule tot zijn verbazing en, ik moet toegeven, ook de mijne.

Hoe maak je betonnen sculpturen Zelfs als je nog nooit ervaring hebt gehad met beeldhouwen en geen idee hebt hoe je betonnen sculpturen moet maken, is er geen reden om het op te geven. Uw brandende verlangen om te gedijen en onze gedetailleerde gids zijn de enige factoren die uw succes vooraf zullen bepalen. Je kunt het in een mal gieten, een holle vorm gemaakt van gips, aluminium of latex, waarin niet uitgehard beton wordt gestort. Het binnenoppervlak van de mal is bedekt met een substantie zoals schellak om ervoor te zorgen dat het beton er niet aan blijft kleven.

Het beton hardt uit tot het is uitgehard en wordt dan uit de mal verwijderd. Meng kleine hoeveelheden van de RapidSet Cementall (of vergelijkbaar snelhardend cement) zodat het niet hard wordt voordat u het kunt opgebruiken. Het moet een stijvere consistentie hebben waardoor het op zijn plaats kan blijven. Na ongeveer een halve minuut zal het een zachte, buigzame 'glazuurachtige' consistentie zijn.

Het volgende dat hij het wist, stond de dolfijn op de voorpagina van de krant, wat veel interesse wekte in zijn betonnen vaartuig. Beton is een mengsel van cement; een bindmiddel zoals steen, zand of grind, soms een aggregaat genoemd; en water. Wanneer u onder de hete zon schildert, moet u de verf mogelijk een beetje verdunnen met water, zodat de verf de tijd heeft om in het beton te weken voordat deze droogt. Maar voor een beginnende beeldhouwer suggereert hij dat zakken voorgemengd beton die verkrijgbaar zijn in de meeste thuiswinkels een goede plek zouden zijn om te beginnen.

Betonnen beelden zijn een aantrekkelijk gespreksonderwerp voor uw buitenruimte, vooral als ze stijlvol en smaakvol zijn. Pas op dit punt wordt het beton gepareerd, of continu gegoten en met de hand op zijn plaats geduwd om de onderliggende vorm te bedekken. Wanneer veel mensen aan beton denken, kunnen ze zich een saaie, levenloze trottoirplaat voorstellen, maar Neil ziet het potentieel voor een stijgende adelaar, een brullende beer of zelfs een 65 voet lange dinosaurus. Zoooo, uiteindelijk, na het verzamelen van zoveel andere benodigdheden, vult beton die beeldhouwleegte voor mij.

Vergeet niet dat een rommelige advertentie een potentiële klant doet aannemen dat uw betonnen ornamenten ook rommelig zullen zijn. Voordat je jezelf onderdompelt in het proces van het maken van sculpturen, moet je erkennen dat beton duurzaam en veelzijdig is, zolang je maar weet hoe je ermee moet werken. Als de binnenwapening wordt blootgesteld aan vocht, kan deze roesten en wanneer het roest, zet het uit, wat op zijn beurt het omliggende beton kan scheuren. U kunt ingrediënten zoals pigmenten toevoegen terwijl u uw beton mengt om verschillende kleuren te creëren, of aggregaat in verschillende formaten toevoegen om texturen te creëren.

Wanneer de mal klaar is, kunt u beginnen met het gieten van cement en het combineren met andere ingrediënten die nodig zijn voor hoogwaardig en duurzaam beton. Zodra je het hebt gevisualiseerd, kun je doorgaan naar de volgende stap, namelijk het kiezen van de methode die je gaat gebruiken om een betonnen sculptuur te maken. .