Welke temperatuur moet beton worden afgedekt?

Beton moet ongeveer 48 uur een temperatuur boven 50° F houden om de juiste chemische reacties te laten plaatsvinden. Twee populaire opties die worden gebruikt tijdens het uitharden van beton bij koud weer zijn verwarmde behuizingen en geïsoleerde dekens. Als u een behuizing gebruikt, zorg er dan voor dat de structuur zowel wind- als waterdicht is. Uw bestratingreparaties zullen niet altijd gemakkelijk dalen op het moment van de beste temperaturen voor het storten van beton.

Om deze reden heeft ons team van UNIQUE Paving Materials tips en informatie samengesteld om u te helpen het beste resultaat van uw project te bereiken. Wanneer beton onder koud weer wordt beheerd, moet het kort na het storten worden beschermd tegen bevriezing. Ook moet beton in staat zijn om de vereiste sterkte te ontwikkelen voor het veilig verwijderen van vormen, terwijl de omstandigheden worden verminderd waarin overmatige warmte moet worden toegepast om beton te helpen de vereiste sterkte te ontwikkelen. Het beton beschermen tegen bevriezing heeft de hoogste prioriteit gedurende ten minste twee volle dagen.

Idealiter wilt u het beton op een temperatuur van ongeveer 50 graden Fahrenheit houden. Zo niet, dan kan het langer duren voordat deze fase volledig is ingesteld. Voor flatwork is de traditionele, en nog steeds de beste manier om beton tegen de kou te beschermen, het te bedekken met dekens nadat het klaar is. Omdat de grond wat warmer is en het beton zijn eigen warmte genereert, houden dekens het warm, zelfs als de temperatuur onder de 20° F.

U moet de temperatuur van beton bij koud weer bewaken om bevriezing, langzame uitharding en beton van slechte kwaliteit te voorkomen. Temperaturen voor plaatsing en bescherming van beton bij koud weer worden vastgesteld en verplicht gesteld onder ACI 306.Wanneer beton onder de 5 graden wordt geplaatst maar niet onder het vriespunt ligt, duurt het langer voordat beton de vereiste sterkte heeft ontwikkeld. Volwassenheid is een manier om te bepalen of het beton voldoende sterkte heeft gekregen om op zichzelf te staan en het vertrouwt op de combinatie van tijd en temperatuur. Volg deze aanbevolen stappen om ervoor te zorgen dat beton bij koud weer de vereiste ontwerpsterkte krijgt en dat u geen andere problemen ondervindt terwijl het beton uithardt.

Vers beton dat zich het dichtst bij de bevroren grond bevindt, zal langzamer uitharden dan het betonoppervlak, zodat de bodem zacht blijft en de bovenkant hard wordt. Het American Concrete Institute onder ACI 306 definieert dat beton zal worden blootgesteld aan koud weer wanneer de luchttemperatuur tijdens de beschermingsperiode is gedaald tot, of naar verwachting zal dalen, onder 40 graden Fahrenheit (5 graden Celsius). Als alternatief zijn windschermen, zonneschermen, verdampingsvertragers en voldoende mankracht nodig voor een goede uitharding bij het storten van beton bij warm weer. En wanneer vers gestort beton de eerste 24 uur bevriest, kan het 50 procent van zijn potentiële sterkte van 28 dagen verliezen.

Wanneer de temperatuur onder 40° F daalt, vertragen de chemische reacties die beton versterken en kunnen ze leiden tot zwakker beton. Als er specifieke sterkte-eisen zijn voor het beton, zorg er dan voor dat het beton bij de vereiste temperaturen wordt beschermd. De door ACI aanbevolen maximale temperatuurdaling van 24 uur na verwijdering van de bescherming varieert van een schommel van 20 graden voor beton dikker dan 72 inch tot een daling van 50 graden voor beton van minder dan 12 inch dik. Winterbetonconstructie is kostbaar, deels omdat de betonmix meer kost, maar vooral omdat de productiviteit van de werknemers lager is vanwege al het werk dat gepaard gaat met verwarmen en isoleren tijdens het uitharden, het opzetten van extra werkplekverlichting en het compenseren van een lage luchtvochtigheid.