Bevriest beton op 30 graden?

Kunststofbeton bevriest bij ongeveer 25° F en dit kan de uiteindelijke sterkte met meer dan 50% verminderen. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat vers beton bevriest totdat het een druksterkte van ten minste 500 PSI bereikt. Beton mag in geen geval bevriezen gedurende de eerste 24 uur nadat het is geplaatst. Omdat cementhydratatie een exotherme reactie is, produceert het betonmengsel op zichzelf wat warmte.

Het beschermen van die warmte tegen het ontsnappen van het systeem met behulp van polyethyleenplaten of isolerende dekens kan alles zijn wat nodig is voor een goede betonkwaliteit. Bij zwaardere temperaturen kan extra warmte nodig zijn. Naast het niet versterken, kan beton bevriezen en uitzetten bij vriestemperaturen, wat resulteert in scheuren. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u bij koud weer nog steeds beton gieten en beschermen tegen schade door koud weer.

Zal beton uitharden bij koud weer? Welke temperatuur is te koud om beton te gieten? Union Quarries kan u helpen meer te weten te komen over bouwprocessen en hoe deze uw projecten beïnvloeden. Beton stelt en vormt het beste tussen 50 en 60 graden Fahrenheit. Beton hardt uit bij 30 graden, en als de luchttemperatuur tussen de 30 en 40 graden ligt, wilt u ervoor zorgen dat uw gemengde beton een temperatuur tussen de 55 en 60 graden behoudt. Tussen 0 en 30 graden moet u uw beton op 60 tot 65 graden houden.

Er is geen „laagste temperatuur” om beton in te zetten, maar als u beton giet bij temperaturen onder het vriespunt, zorg er dan voor dat het een temperatuur tussen 65 en 70 graden handhaaft. Bij 25 tot 27 graden Fahrenheit zal het bevriezen van poriewater in uithardend beton de hydratatie stoppen - en het uithardingsproces. Hydratatie is de chemische reactie waarbij de belangrijkste verbindingen in cement chemische bindingen vormen met watermoleculen en hydraten of hydratatieproducten worden. Onder 27 graden kan de vorming van ijs in uithardend beton de integriteit van beton op lange termijn schaden door scheuren.

De langste uithardingsperiode is vereist voor beton zonder versnellers dat tijdens de bouw onder belasting staat en tijdens gebruik aan kou wordt blootgesteld. Bij het plaatsen van uw beton speelt de plaatsing van uw plaat een rol in de effectiviteit van de uithardingsomstandigheden van het beton. Al het beton moet worden beschermd tegen bevriezing totdat het een minimale sterkte van 500 pond per vierkante inch (psi) heeft bereikt, wat meestal binnen de eerste 24 uur gebeurt. Het bewaken van de temperatuur van beton voor koud weer is belangrijk om de productie van hoogwaardig beton te garanderen dat voldoet aan de specificaties van het thermische regelplan.

Een revolutie teweegbrengen in de betonindustrie door slimme testtechnologieën en IoT-oplossingen op de voorgrond van elke bouwplaats te brengen. Nu je een paar tips hebt voor soepel storten van beton in de winter, laten we eens kijken naar enkele gewoonten die je moet vermijden. In de batchfabriek moet beton op 45 tot 70 graden worden gehouden, waarbij de bovengrens van dat bereik vereist is voor dunnere betonstortingen en koudere buitenluchtomstandigheden. Het American Concrete Institute (ACI) blijft zijn advies over stortbuien bij koud weer verfijnen, en een recent webinar gepresenteerd door Erik Holck, een senior design engineer voor Denver Water, ging in op de redenen waarom het belangrijk is om uithardend beton te beschermen tegen bevriezing en hoe die bescherming te bieden en te verifiëren.

Vers beton kan bevriezen bij 25° F (-4° C), dus het is belangrijk om vers beton te verwarmen totdat het de juiste druksterktemeting heeft. De weersomstandigheden op een werkterrein - warm of koud, winderig of kalm, droog of vochtig - kunnen sterk verschillen van de optimale omstandigheden die worden aangenomen op het moment dat een betonmix wordt gespecificeerd, ontworpen of geselecteerd - of van laboratoriumomstandigheden waarin betonmonsters worden opgeslagen en getest. Als u beton plaatst bij koud weer, moet u de aanbevelingen van de fabrikant volgen voordat u gaat verzegelen. Als recordingenieur voor ontwerp- en bouwprojecten voor meerdere damoverlaat, sluispoort en rivierkanalen, heeft hij meerdere reparatieontwerpen voor kleine dammen voltooid, waaronder projecten die winterbetonconstructie vereisen in koude klimaten.

De huidige definitie van betonneren bij koud weer (ACI), zoals vermeld in ACI 306, is: „een periode waarin gedurende meer dan drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagelijkse luchttemperatuur onder de 40 graden Fahrenheit daalt en meer dan de helft van elke 24 uur onder de 50 graden Fahrenheit blijft. periode. De sterkte ter plaatse - niet het aantal uithardingsdagen - moet de ultieme beschermingsperiode voor het uitharden van beton bepalen. .