Hoe maak je een betonnen beeld winterklaar?

De meeste beelden kunnen in de winter buiten blijven, maar je kunt de levensduur van je beeld verlengen door het binnen op te bergen of te bedekken met plastic. Dezelfde principes zijn van toepassing op betonnen plantenbakken zoals vermeld voor fonteinen. Zorg ervoor dat ze worden afgevoerd van water om barsten te voorkomen of bewaar ze binnen. Koud weer kan na verloop van tijd hard zijn op sierbeton.

Bescherm uw beeldhouwwerk met onze Concrete Sealer. Breng deze sealer een of twee keer per jaar aan door de sealer eenvoudig met een spuitfles op het artikel te vernevelen. Breng twee tot drie lagen sealer aan en laat elke laag volledig drogen voordat u de volgende aanbrengt. Je fontein in een oude deken of handdoek wikkelen is de eerste stap om je fontein goed winterklaar te maken.

Na het omwikkelen met het absorberende materiaal, wilt u de fontein bedekken met een zeil. Zet het zeil vast zodat het niet loskomt bij wind, regen of sneeuw. De meeste beelden zijn oké om tijdens de wintermaanden buiten te laten staan, maar ze kunnen beschadigd raken als ze tijdens vriesweer op de grond liggen. Uw tuinbeelden moeten van de grond worden getild en op een iets verhoogd item worden geplaatst, zoals een plank of houten vulplaten.

Dit zal helpen om het vocht waaraan uw beelden tijdens de wintermaanden worden blootgesteld te verminderen. De beweging veroorzaakt door temperatuurschommelingen kan leiden tot scheuren in beton of afbrokkeling van het oppervlak (wanneer de bovenste laag beton wegschilfert om ontpitte plekken te onthullen). Wanneer het droog is, behoudt het afdichtmiddel nog steeds een zekere mate van flexibiliteit en trekt het niet weg van de zijkanten van de scheur, zelfs niet als het beton onmerkbaar uitzet of samentrekt als gevolg van temperatuurschommelingen. Voor het beste resultaat kan Concrete Cure %26 Seal jaarlijks opnieuw worden aangebracht na het wassen om sporen van eerder aangebracht afdichtmiddel te verwijderen.

Versterk en herstel fragmentarische betonplaten in hun oude glorie voordat u hun oppervlakken afdicht om het ruwe weer dat voor ons ligt te weerstaan. Nu u volledig geïnformeerd bent over hoe u uw favoriete tuindecor winterklaar kunt maken, bent u helemaal klaar om een leven lang van uw decor te genieten. Als dat niet haalbaar is, laat dan vogelbad- en fonteinkommen leeglopen en omkeren en bedek ze (evenals beeldhouwwerken of andere decoratieve betonnen voorwerpen) met een zeil dat stevig met touw is vastgebonden. Maar heb je stappen ondernomen om je buitenbeton te beschermen tegen de komende kou? Hoewel beton een van de meest duurzame bouwmaterialen is die er zijn, zal het je misschien verbazen te horen dat trottoirs, patio's, vogelbaden en andere betonnen voorwerpen rond je huis last kunnen hebben van blootstelling aan sneeuw en ijs, en van de vriestemperaturen in de winter.

Verplaats bijvoorbeeld lichtere voorwerpen, zoals stapstenen en andere kleine betonnen armaturen, naar een opslagschuur of garage waar ze niet worden blootgesteld aan vriesvocht. U kunt een vogelbadverwarmer aanschaffen om de vogels de hele winter van water te voorzien, waardoor het vogelbad ook tegen bevriezing wordt beschermd. Eén gallon Concrete Cure %26 Seal zal ongeveer 150 tot 200 vierkante meter beton effectief afdichten. Tenzij het is verzegeld, is beton poreus, wat natuurlijk betekent dat het niet ondoordringbaar is voor vocht.

Beton kan worden beschadigd, eroderen en breken als water in scheuren sijpelt en vervolgens bevriest en ontdooit, uitzet en samentrekt, keer op keer als de temperaturen stijgen en dalen. Afdichten is misschien wel de beste manier om betonnen plaatoppervlakken te beschermen, en als u dit doet voordat de temperatuur daalt, wordt voorkomen dat het vocht in ijs en sneeuw in het betonoppervlak doordringt en verzwakt wanneer het bevriest. Bovendien loopt een betonoppervlak, eenmaal gebarsten, een nog groter risico op beschadiging omdat water in de scheuren kan sijpelen en intense druk kan uitoefenen terwijl het bevriest, bestaande scheuren verbreden en de structurele stabiliteit van het beton verzwakken. Het demonteren van uw tuindecor en elke winter schoonmaken kan een geweldige manier zijn om de levensduur van uw decor te verlengen.