Wanneer moet je beton bedekken bij koud weer?

Daarom is het van cruciaal belang dat nieuw geplaatst beton wordt beschermd tegen bevriezing gedurende de eerste 24 tot 48 uur of totdat het beton een sterkte van ongeveer 500 psi bereikt. Voor flatwork is de traditionele, en nog steeds de beste manier om beton tegen de kou te beschermen, het te bedekken met dekens nadat het klaar is. Omdat de grond wat warmer is en het beton zijn eigen warmte genereert, houden dekens het warm, zelfs als de temperatuur onder de 20° F. Het is erg belangrijk om het beton te beschermen en het zo warm mogelijk te houden (minimaal 50° F).

Dit kan worden bereikt met isolerende dekens of verwarmers. Beton mag in geen geval bevriezen gedurende de eerste 24 uur nadat het is geplaatst. Omdat cemthydratatie een exotherme reactie is, produceert het betonmengsel op zichzelf wat warmte. Het beschermen van die warmte tegen het ontsnappen van het systeem met behulp van polyethyleenplaten of isolerende dekens kan alles zijn wat nodig is voor een goede betonkwaliteit.

Bij zwaardere temperaturen kan extra warmte nodig zijn. Vorstdekens en geïsoleerde bekisting kunnen helpen om beton warm genoeg te houden en te beschermen tegen de kou. Zorg er dus voor dat u de betonnen plaat bedekt met een plastic vel en bedek de plastic plaat met isolerende dekens. Naast het niet versterken, kan beton bevriezen en uitzetten bij vriestemperaturen, wat resulteert in scheuren.

Beton kan met succes worden geplaatst, afgewerkt en uitgehard bij koud weer of tijdens de winter, maar het vereist inzicht in de impact van koud weer op het proces van het creëren van duurzaam beton. Beton bij koud weer moet absoluut worden uitgehard, het oppervlak kan nog sneller uitdrogen dan bij warm weer, als het beton warmer is dan de lucht. Draagbare kachels leveren extra warmte in de grond en rechtstreeks op het beton, waardoor beton blijft uitharden en sterker wordt. Om te bepalen hoeveel isolatiewaarde u nodig hebt om het beton op 50° F te houden, bekijkt u de tabellen in hoofdstuk 7 van ACI 306.Een revolutie teweegbrengen in de betonindustrie door slimme testtechnologieën en IoT-oplossingen op de voorgrond van elke werklocatie te brengen.

Omdat het beton langzamer uithardt in de kou, begint het bloeden later, duurt het langer en kunt u meer bloedingswater krijgen. Aangezien beton op een minimumtemperatuur van 10ËC moet worden gehouden om goed uit te harden, moet u het beton niet afdichten totdat het volledig is uitgehard. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat vers beton bevriest totdat het een druksterkte van ten minste 500 PSI bereikt. Als het beton niet rechtstreeks aan de kachel of uitlaat wordt blootgesteld, is een direct gestookte verwarming geschikt.

Vloeibare membraanvormende verbindingen kunnen ook worden gebruikt in verwarmde behuizingen voor vroege uitharding van betonnen oppervlakken. Het is een goede gewoonte om vormen zo lang mogelijk op hun plaats te laten, omdat ze helpen de warmte gelijkmatiger te verdelen en uitdroging van het beton te voorkomen. Idealiter houdt u de betontemperaturen de eerste drie tot zeven dagen boven de 10ËC (50ËF) aan. Zo niet, dan kan de kooldioxide die in de uitlaat wordt afgegeven een chemische reactie veroorzaken die carbonatatie wordt genoemd, waardoor het oppervlak van het beton zwak en stoffig kan worden.