Zal beton drogen bij koud weer?

Beton kan met succes worden geplaatst, afgewerkt en uitgehard bij koud weer of tijdens de winter, maar het vereist inzicht in de impact van koud weer op het proces van het creëren van langdurig beton. Vers en pas gehard beton verliest snel vocht en warmte bij koud weer. Er is geen reden om bij koud weer geen beton te storten, op voorwaarde dat u de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Goed gedaan, beton dat bij koud weer wordt gestort, is eigenlijk sterker dan beton dat bij warm weer wordt gestort, dankzij de langzame uithardingsperiode.

Bij 25 tot 27 graden Fahrenheit zal het bevriezen van poriewater in uithardend beton de hydratatie stoppen - en het uithardingsproces. Hydratatie is de chemische reactie waarbij de belangrijkste verbindingen in cement chemische bindingen vormen met watermoleculen en hydraten of hydratatieproducten worden. Onder 27 graden kan de vorming van ijs in uithardend beton de integriteit van beton op lange termijn schaden door scheuren. Deskundigen zijn het erover eens dat de beste temperatuur om beton te gieten tussen 50-60° F ligt.

De noodzakelijke chemische reacties die beton uitharden en versterken, vertragen aanzienlijk onder 50° F en bestaan bijna niet onder 40° F. Zelfs wanneer de dagtemperaturen binnen het bevredigende bereik liggen, brengt het zetten van winterbeton risico's met zich mee die kunnen resulteren in zwak, ontoereikend beton. Als de nachttemperaturen onder het vriespunt liggen, zal het water in het beton bevriezen en uitzetten, waardoor scheuren ontstaan. Bovendien, als de temperaturen tijdens de ingestelde tijd onder 40° F komen (maar niet bevriezen), duurt het veel langer voordat beton de vereiste sterkte bereikt.

Als de juiste maatregelen worden genomen, kan beton echter nog steeds met succes worden geplaatst, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar. Koud weer kan niet alleen het uithardingsproces vertragen, maar kan er ook voor zorgen dat het water in beton bevriest en uitzet, het beton barst en verzwakt. In sommige gevallen kan het beton zelfs geen nut meer hebben vanwege de slijtage. Vers beton kan bevriezen bij 25° F (-4° C), dus het is belangrijk om vers beton te verwarmen totdat het de juiste druksterktemeting heeft.

Zal beton uitharden bij koud weer? Welke temperatuur is te koud om beton te gieten? Union Quarries kan u helpen meer te weten te komen over bouwprocessen en hoe deze uw projecten beïnvloeden. Beton stelt en vormt het beste tussen 50 en 60 graden Fahrenheit. Beton hardt uit bij 30 graden, en als de luchttemperatuur tussen de 30 en 40 graden ligt, wilt u ervoor zorgen dat uw gemengde beton een temperatuur tussen de 55 en 60 graden behoudt. Tussen 0 en 30 graden moet u uw beton op 60 tot 65 graden houden.

Er is geen „laagste temperatuur” om beton in te zetten, maar als u beton giet bij temperaturen onder het vriespunt, zorg er dan voor dat het een temperatuur tussen 65 en 70 graden handhaaft. Uithardingstijd kan gebaseerd zijn op gebruik. Voor projecten die eerdere of zwaardere belastingen zullen dragen, moet de betontemperatuur tot 20 dagen ten minste 50° F blijven om de uiteindelijke constructie te kunnen verwerken. Ter vergelijking: beton dat niet aan koud weer is blootgesteld, kan in slechts één dag uitharden.

Als beton bevriest terwijl het nog vers is of voordat het voldoende sterkte heeft ontwikkeld om de expansieve krachten die gepaard gaan met het vrieswater te weerstaan, resulteert ijsvorming in de verstoring van de cementpastamatrix, waardoor een onherstelbaar verlies aan sterkte ontstaat. Het proces van het uitharden van beton wordt uitdagender bij koud weer, omdat vers beton, om correct in te stellen en maximale sterkte te bereiken, ten minste de eerste 24 uur moet worden beschermd tegen bevriezing, of totdat het een minimale sterkte van 500 pond per vierkante inch (psi) bereikt. Voor mensen in koude klimaten is het niet altijd mogelijk om de bouw te plannen voor de warmere maanden. Dit is een probleem omdat beton met verschillende temperatuurgradiënten niet voldoende sterkte ontwikkelt, wat leidt tot scheuren en mogelijke structuurrampen.

Om structurele problemen tijdens het storten van beton in de winter en projectvertragingen te voorkomen, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de do's en don'ts van betonneren bij koud weer. Vergeet niet dat het uitharden van cement een exotherme reactie is die op zichzelf wat warmte produceert, en vaak is het voldoende om het beton te bedekken met polyethyleenplaten of isolerende dekens om de warmte vast te houden. De klus kan worden uitgevoerd in omstandigheden onder het vriespunt, maar niet zonder een aanzienlijk aantal stappen te nemen om het beton boven het vriespunt te houden tijdens het mengen en uitharden. Het niet naleven van deze regel zal resulteren in uitharding die aanzienlijk langer duurt - en mogelijk concreet dat voortijdig faalt.

Zodra beton een druksterkte van ongeveer 500 psi heeft bereikt, wordt algemeen aangenomen dat het voldoende sterkte heeft om aanzienlijke uitzetting en schade te weerstaan als het bevroren is. Als u op de bouwplaats over de juiste apparatuur beschikt, zoals dekzeilen en dekens, kunt u onnodige vertragingen en onveilige ontwikkeling van beton voor koud weer voorkomen. Tegen die tijd heb ik nog tijd om een betonafwerkingsservice in te huren om de vloer van de patio veel esthetischer te maken. Nu je een paar tips hebt voor soepel storten van beton in de winter, laten we eens kijken naar enkele gewoonten die je moet vermijden.

Eenmaal op volle sterkte heeft de plaat echter voldoende van het water uit de oorspronkelijke mix opgenomen dat er geen water meer is om te bevriezen; waardoor mogelijke schade aan het beton wordt voorkomen. Het beschermen van die warmte tegen het ontsnappen van het systeem met behulp van polyethyleenplaten of isolerende dekens kan alles zijn wat nodig is voor een goede betonkwaliteit. .