Wat weegt 1 inch beton?

Een kubieke centimeter beton weegt. Een kubieke centimeter beton weegt ook. Een typische betonmix kan 150 pond per kubieke voet wegen, of 4.050 pond per kubieke yard, of 20 pond per gallon, of 2,4 pond per liter, of 1,39 oz per kubieke inch, of die ongeveer gelijk is aan 2.400 kg per kubieke meter. Met een standaarddikte van 1,5 inch weegt beton met een normaal gewicht ongeveer 18 lbs per vierkante voet, terwijl lichtgewicht beton 14,5 lbs per vierkante voet weegt.

Een kubieke voet beton weegt ongeveer 150 lbs. Een kubieke voet gebroken beton weegt echter slechts ongeveer 75 lbs. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het berekenen van gewichten, omdat beton een stuk lichter wordt wanneer het wordt gesloopt. Dit komt door alle holtes tussen de brokken.

Een kubieke voet is een driedimensionale volumemeting. Vul die ruimte met massief beton en je krijgt 1 kubieke voet beton met een gewicht van ongeveer 150 lbs, dat is ongeveer zo groot als een typisch deel van de voet of pier. Het werkelijke gewicht van beton wordt bepaald door de dichtheid. Dit kan een beetje variëren, afhankelijk van welk zand, steen en cement je in de mix hebt gebruikt.

Over het algemeen geldt dat hoe hoger de PSI van het beton, hoe meer het weegt per kubieke voet. Over het algemeen weegt 1 meter beton ongeveer 4050 pond. Dus dit wordt berekend dat een plaat van 6 inch dik 72,5 pond per vierkante voet weegt. Beton is een mengsel van cement, zand, grind en water met wat mengsel in de vereiste verhouding, over het algemeen gebruikt voor verschillende betonconstructies zoals schuurbasis, patio, trottoir, betonweg, plaat, vloerplaat, kolom, balk en zware structuurbrug, dam, zwembad en ook gebruikt in woningen industrieel commercieel gebouw.

Hierboven zei ik dat een kubieke meter beton 150 lbs per kubieke voet weegt, dus het verschil van 14 lbs per kubieke voet zou het water in de mix zijn. Houd er rekening mee dat een kubieke meter gebroken beton minder weegt dan een massieve plaat vanwege de lege ruimtes tussen de stukken. Een vierkante voet beton kan ongeveer 19 pond wegen met 1,5 inch dik, voor 2 inch diep weegt het ongeveer 25 pond, voor 3 inch diep - 38 pond, voor 4 inch diep - 50 pond, voor 5 inch diep - 62 lb, voor 6 inch diep - 75 lb, voor 8 inch diep - 100 lb, voor 10 inch diep - 125 lb en voor 12 inch diep beton zal weegt ongeveer 150 pond per vierkante voet. Het gewicht van beton per kubieke voet varieert in verschillende betonmixontwerpen.

Het is een belangrijke factor om het gewicht te kennen van elk stuk beton dat wordt gesneden en het gewicht van het beton is ongeveer 150 pond per kubieke voet. Als je beton sloopt dat kurkdroog is, is het lichter dan wanneer het doordrenkt is met water. Over het algemeen weegt 1 kubieke voet uitgehard beton ongeveer 150 pond, deel dit gewicht door de dikte van beton in voeten om gewicht beton per vierkante voet te krijgen, zoals met een standaarddikte van 4 inch, normaal gewicht beton weegt ongeveer 50 lbs per vierkante voet (4″%3D 0,33 voet, 0,33 × 150%3D 50 lb). En beton absorbeert water als een spons, dus dit is een veelvoorkomend probleem om rekening te houden met uw sloopwerkzaamheden.

De betonconverter kan worden toegepast in de bouw en constructietechniek voor uitwisseling van volumes betonhoeveelheden naar hun equivalenten in massa. Eén kubieke voet beton weegt ongeveer 150 pond, maar één kubieke meter beton weegt ongeveer 4.000 pond. Gebruik deze nuttige bronnen om uw betonverwijderingsproject te begeleiden en meer te weten te komen over het verhuurproces van afvalcontainers.