Hoeveel weegt een centimeter beton?

Een kubieke centimeter beton weegt. Een kubieke centimeter beton weegt ook. Als een kubieke voet beton 150 pond weegt, weegt elke kubieke inch 12,5 pond. Een typische betonmix weegt 150 lbs per kubieke voet, 4.050 lbs per kubieke yard of 2.400 kg per kubieke meter.

Het gewicht van beton wordt bepaald door de dichtheid, die kan variëren op basis van de hoeveelheid aggregaat, water en lucht in het mengsel. Over het algemeen zou een kubieke meter nat beton gemiddeld ongeveer 4.050 pond of ongeveer 2.025 korte ton moeten wegen. Nat beton in droge toestand levert een gewicht op van ongeveer 150 lbs per kubieke voet, 4050 lbs per kubieke yard of 2.136 kg per kubieke meter. Om mogelijke sterkte te voorspellen, worden deze sterktetests uitgevoerd na 24 uur, 7 dagen en 28 dagen in het laboratorium.

Beton met een normaal gewicht weegt ongeveer 18 lbs per vierkante voet met een standaarddikte van 1,5 inch en lichtgewicht beton weegt 14,5 lbs per vierkante voet met een standaarddikte van 1,5 inch. Dat is gelijk aan 136 lbs per kubieke voet voor de droge aggregaten. Hierboven zei ik dat een kubieke meter beton 150 lbs per kubieke voet weegt, dus het verschil van 14 lbs per kubieke voet zou het water in de mix zijn. De meeste leveranciers die bijna voor u beschikbaar zijn, geven u de mogelijkheid om betonnen zakken bij u thuis te leveren, hiervoor zouden ze wat geld moeten kosten voor transport.

Wanneer je beton opbreekt en in een container laadt, is er veel open ruimte tussen de brokken. Omdat beton bijna al het water vasthoudt dat tijdens het uithardingsproces wordt gebruikt, wordt water een essentieel element in het gewicht van uw beton. Omdat de samenstelling van beton een mengsel van dingen is, kan het ervoor zorgen dat het uitgeharde beton poreus wordt, waardoor de hoeveelheid vocht in het eindproduct toeneemt of afneemt op basis van de vochtigheid in de lucht. In dit opzicht, „hoeveel weegt een kubieke meter beton in het algemeen gemiddeld een kubieke meter beton ongeveer 4050 lb of ongeveer 2.025 korte ton.

Begrijpen hoeveel beton per werf weegt, kan belangrijk zijn, omdat het voor grootschalige taken meestal door de werf wordt besteld. Meestal weegt 1 meter beton ongeveer 4.050 pond, dus 15 meter beton gewicht% 3D 4.050×15%3D 60.750 pond of 30 ton. De werkelijke hoeveelheid water die u in uw beton stopt, verandert niet alleen het gewicht ervan, maar het heeft ook invloed op de structurele integriteit van het beton. Een massieve plaat beton weegt ongeveer 150 pond per voet voor het beton en 4,50 pond per vierkante meter.

Nadat beton volledig was uitgehard, behoudt het ongeveer ~ 95% van zijn oorspronkelijke gewicht in vergelijking met de natte toestandstijd - vandaar de marginale dimensionale krimp van het betonharding (procentuele omzetter indien nodig). Basisbeton heeft een gemiddeld gewicht van 116 pond per kubieke voet, maar er is ook lichtgewicht beton dat minder dan 100 pond kan wegen of speciaal beton dat voor dezelfde hoeveelheid meer dan 300 pond kan wegen. Met zoveel soorten beton kan het verwarrend zijn om te weten of nat beton zwaarder is dan droog beton of vice versa.