Hoeveel weegt 2 centimeter beton?

Een kubieke voet beton weegt 150 pond. Vermenigvuldig 150 pond met. En vergeet niet dat dit droog gewicht is. Als de plaat water heeft opgenomen, wordt het zwaarder.

Om mogelijke sterkte te voorspellen, worden deze sterktetests uitgevoerd na 24 uur, 7 dagen en 28 dagen in het laboratorium. Beton met een normaal gewicht weegt ongeveer 18 lbs per vierkante voet met een standaarddikte van 1,5 inch en lichtgewicht beton weegt 14,5 lbs per vierkante voet met een standaarddikte van 1,5 inch. Als elke kubieke meter beton gemiddeld één ton weegt, zou 20 meter beton gelijk zijn aan 20 ton, of ongeveer 40.000 pond. Het betongewicht per vierkante voet varieert enigszins, afhankelijk van de aggregaten die worden gebruikt om het beton te maken, dus gebruik deze cijfers naar eigen goeddunken.

Betonmixontwerpen zijn allemaal iets anders, maar in algemene termen weegt beton 150 lbs (pond) per 1 kubieke voet. Gebruik deze nuttige bronnen om uw betonverwijderingsproject te begeleiden en meer te weten te komen over het verhuurproces van afvalcontainers. Hoewel, om precies te zijn, er is de marginale droogkrimp veroorzaakt door de waterverdamping uit het verse beton, wat een klein gewichtsverschil veroorzaakt tussen de zachte en natte betontoestand. In Maine, waar ik nu 40 jaar met beton werk, en op deze website kan ik alle kennis en wijsheid die ik heb opgedaan met het installeren van allerlei soorten decoratief beton, betonnen vloeren, betonnen overlays, gebeitst beton en ook het repareren van gescheurd of gemorst beton met jullie delen.

Als je beton sloopt dat kurkdroog is, is het lichter dan wanneer het doordrenkt is met water. U kunt deze calculator gebruiken om het gewicht van beton per kubieke voet, per kubieke yard, per kubieke inch en in kilogram te bepalen. Als u probeert te berekenen hoeveel gebroken beton u in uw vrachtwagenbed of een container kunt stoppen, zorg er dan voor dat u rekening houdt met hoeveel water het beton vasthoudt. En beton absorbeert water als een spons, dus dit is een veelvoorkomend probleem om rekening te houden met uw sloopwerkzaamheden.

Het werkelijke gewicht van het beton wordt bepaald door de dichtheid, die een beetje zal toenemen of afnemen, afhankelijk van aggregaat, water, cement en lucht die worden gebruikt om het betonmengsel te maken. Houd er rekening mee dat een kubieke meter gebroken beton minder weegt dan een massieve plaat vanwege de lege ruimtes tussen de stukken. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het berekenen van gewichten, omdat beton een stuk lichter wordt als het wordt gesloopt. Aangezien 1 kubieke voet beton 150 lbs weegt, deel je dat met 1728 om het gewicht beton per kubieke inch te krijgen.

Een andere manier om het gewicht van een betonnen plaat te berekenen, is als u de totale kubieke meter van de plaat kent.