Kunnen betonnen beelden in de winter worden weggelaten?

De meeste beelden kunnen in de winter buiten blijven, maar je kunt de levensduur van je beeld verlengen door het binnen op te bergen of te bedekken met plastic. Dezelfde principes zijn van toepassing op betonnen plantenbakken zoals vermeld voor fonteinen. Zorg ervoor dat ze worden afgevoerd van water om barsten te voorkomen of bewaar ze binnen. Het probleem met alles wat keramiek is, is dat het poreus is.

Water komt in het keramiek en als het bevriest barst het keramiek uit elkaar als het uitzet. Zelfs geglazuurd keramiek heeft meestal plekken op de bodem waar geen glazuur is vanwege het bakproces. Ze nemen water op als een spons en dan bevriest het en breekt het uit elkaar. Cement is ook poreus, maar het zal om de een of andere reden standhouden bij vriesweer.

Hoewel ik denk dat het na verloop van tijd uiteindelijk zal barsten. Terracotta potten zullen ook bevriezen en verbrijzelen en daarom koop ik ze niet meer. Alles wat niet poreus is, zou de hele winter buiten prima moeten zijn. Bedek het beeld in de winter met een zeil als je het buiten laat staan.

Dit beschermt het tegen weersinvloeden. Zet het deksel vast met een touwtje zodat het niet van het beeld blaast. De meeste beelden zijn oké om tijdens de wintermaanden buiten te laten staan, maar ze kunnen beschadigd raken als ze tijdens vriesweer op de grond liggen. Uw tuinbeelden moeten van de grond worden getild en op een iets verhoogd item worden geplaatst, zoals een plank of houten vulplaten.

Dit zal helpen om het vocht waaraan uw beelden tijdens de wintermaanden worden blootgesteld te verminderen. Hoe zit het met mijn tuinbeelden, vraag je? Nou, tuinbeelden zijn een beetje makkelijker. Als ze gemaakt zijn van gietsteen, kunnen deze stukken gemakkelijk worden weggelaten tijdens de wintermaanden. De meeste beelden hebben geen gebieden waar water zich kan verzamelen, dus het is veel veiliger om ze in de elementen achter te laten.

Bedek beeldhouwwerk of bank in de winter niet met plastic, omdat dit ervoor kan zorgen dat het stuk vocht vasthoudt dat dan kan bevriezen. Vaak kunnen plastic zeilen de wind vangen waardoor het stuk omvalt. Campania-hoezen kunnen worden gebruikt omdat ze in één richting ademend zijn (opgesloten vocht naar buiten laten, maar regen en stof kunnen niet binnendringen) of als het stuk het toelaat, het kan binnenshuis worden opgeslagen. Vriestemperaturen kunnen permanente schade aan uw tuindecor veroorzaken en gegoten stenen beelden en fonteinen kunnen worden vernietigd als ze niet goed overwinterd worden voor het seizoen.

Als je je beelden in de tuin hebt staan, of een andere locatie waar ze de grond raken, overweeg dan om ze waar mogelijk van de grond te tillen. Aan de andere kant kunnen betonnen beelden vallen (soggie Ground%3Deasy val voor zwaar beton) waar sommige harskenmerken vingers hebben verloren over soortgelijke valpartijen. Het conserveren van betonnen beelden kost niet veel moeite, maar de uitbetaling komt in een stuk dat in de loop der jaren opstaat. Betonnen beeldhouwwerken die worden blootgesteld aan ijsvorming, kunnen barsten of verslechteren als gevolg van de mechanische kracht van water dat stolt en uitzet langs het betonoppervlak.

Als je iets concreets krijgt dat water kan vasthouden, zoals een fontein, sluit dan het oppervlak af of open de afvoerplug aan het einde van het seizoen. betonnen tuinkunst accentueert uw landschapsarchitectuur met ontwerpen die uw stijl uitdrukken, maar die betonnen beelden hebben zorg nodig, net als uw planten. Zorg ervoor dat uw standbeeld of bank gedurende de vorstvrije maanden op een stevige en vlakke ondergrond van aggregaat of steen wordt geplaatst. Als je je beelden voor de winter niet naar binnen kunt brengen, probeer ze dan te verplaatsen naar een plek waar ze van binnenuit gemakkelijk te zien zijn.