Hoeveel weegt een stuk beton?

Een massieve plaat beton weegt 150 pond per kubieke voet. Een kubieke voet gebroken beton weegt 75 pond. Betonmixontwerpen zijn allemaal iets anders, maar in algemene termen weegt beton 150 lbs (pond) per 1 kubieke voet. Omdat beton uit verschillende materialen bestaat, zal niet al het beton hetzelfde wegen.

Het geschatte gewicht van beton is gebaseerd op het gemiddelde gewicht. Basisbeton heeft een gemiddeld gewicht van 116 pond per kubieke voet, maar er is ook lichtgewicht beton dat minder dan 100 pond kan wegen of speciaal beton dat voor dezelfde hoeveelheid meer dan 300 pond kan wegen. Met zoveel soorten beton kan het verwarrend zijn om te weten of nat beton zwaarder is dan droog beton of vice versa. Een groot oppervlak zou resulteren in een aanzienlijke gewichtsbesparing van beton en zou het overwegen waard zijn voor vloeren.

Omdat de samenstelling van beton een mengsel van dingen is, kan het ervoor zorgen dat het uitgeharde beton poreus wordt, waardoor de hoeveelheid vocht in het eindproduct toeneemt of afneemt op basis van de vochtigheid in de lucht. Als 1 kubieke voet beton 150 lbs weegt, deel je dat door 1728 om het gewicht per kubieke inch te krijgen. Calculator voor het gewicht van betonhoeveelheden, tussen gewicht en volume-equivalente metingen van lb^3, yd^3, kubieke meter beton in massamaatregelen in ponden, kilogram, ton. Dus, hoeveel weegt beton? Beton weegt ongeveer 3900 pond per kubieke meter, maar kan dalen tot 3500 pond per kubieke meter nadat het beton is opgedroogd.

Extra gewicht van beton komt van de toevoeging van water en lucht die in het beton terechtkomt terwijl u ze combineert. De betonconverter kan worden toegepast in de bouw en constructietechniek voor uitwisseling van volumes betonhoeveelheden naar hun equivalenten in massa. Met de gemiddelde kubieke voet beton die ergens tussen de 300 pond en 100 pond weegt, afhankelijk van het gebruikte beton, kan dit het verschil maken in uw project. Lees verder om 15 specifieke voorbeelden te vinden die de diversiteit in het gewicht van verschillende soorten, structuren en stijlen van beton schetsen.

Dit lijkt misschien onnauwkeurig, maar het frame van het colosseum is overwegend hout met wat baksteen, dus het gewicht wordt niet berekend voor massief beton. Het betongewicht per vierkante voet varieert enigszins, afhankelijk van de aggregaten die worden gebruikt om het beton te maken, dus gebruik deze cijfers naar eigen goeddunken. Door het gebruik van het water in het uithardingsproces weegt het gedroogde beton net iets minder dan het natte beton. Als u probeert te zien hoeveel uw beton nauwkeurig weegt, neem dan een container die u op nul hebt gezet of waarvan u het gewicht kent.