Hoe lang duurt het 4 centimeter beton om uit te harden bij koud weer?

Er is geen reden om bij koud weer geen beton te storten, op voorwaarde dat u de juiste voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Goed gedaan, beton dat bij koud weer wordt gestort, is eigenlijk sterker dan beton dat bij warm weer wordt gestort, dankzij de langzame uithardingsperiode. Beton heeft meestal 24 tot 48 uur nodig om genoeg te drogen om erop te lopen of te rijden. Betondroging is echter een continue en vloeiende gebeurtenis en bereikt meestal zijn volledige effectieve sterkte na ongeveer 28 dagen.

De gehele uithardingsperiode van beton duurt ongeveer een maand, maar uw beton is eerder klaar voor gebruik. Elk project zal enigszins variëren als gevolg van verschillen in het weer, betonmix en plaatsing- en afwerkingstechnieken. Hoewel het grootste deel van het hydratatieproces plaatsvindt in de uren en dagen direct na het gieten, heeft beton 28 dagen nodig om volledig te drogen. Hoewel de plaat vóór 28 dagen uithardt en lichter van kleur wordt, laat u niet misleiden door te denken dat het klaar is met hydrateren.

Als u van plan bent om het beton te beitsen of te schilderen, kan dit voordat het proces is voltooid, resulteren in veranderingen in de vlekkleur of het afbladderen van de verf. De algemene vuistregel is dat beton ongeveer 28 dagen nodig heeft om te drogen voor elke centimeter plaatdikte. Binnen 24 tot 48 uur is het beton klaar voor voetverkeer. Terwijl dit water door het oppervlak verdampt, beweegt water van diep in het beton door de haarvaten en omhoog naar het oppervlak om het te vervangen.

Ik heb net een verzonken woonkamerruimte gevuld met 7 inch beton en wilde je advies over de uithardingstijd voordat ik luxe vinyltegels installeerde. Je kunt niet zien of de betonplaat droog is door alleen naar het oppervlak te kijken, omdat het oppervlak bijna altijd droger is dan het midden van de plaat. Je hebt geen tijd om op te raken en een extra zak beton te kopen, dus zorg ervoor dat je genoeg hebt voordat je met het gieten begint, evenals al het benodigde gereedschap (schoppen, betonnen harken, dekvloer, drijvers, troffels, een bezem, een rand en een groover). Als het beton begint uit te harden, sla dan de bedieningsvoegen over en werk aan het gladmaken en borstelen van het oppervlak en het gladmaken van de randen.

Merk op dat het toevoegen van water aan het oppervlak GEEN water toevoegt dat in de betonmix zal worden verwerkt - dat zou de water-cementverhouding van het oppervlaktebeton verhogen en verzwakken, waardoor al onze uithardingsinspanningen worden verpest. Het lastige is het sluiten van de parkeerplaats zodat het betonproduct goed kan worden opgezet, allemaal zonder de huurders in wanhoop te drijven. Als u gedurende deze tijd de verwarmde lucht stopt, is de kans groot dat het vocht uit de lucht terug naar het oppervlak van het beton beweegt. Wanneer de buitentemperaturen lager zijn dan 20 graden Fahrenheit, is het het beste om gewoon af te zien van het plaatsen van beton op buitenlocaties, aangezien de hydratatie bij dergelijke temperaturen volledig stopt.

Hoewel uitharding belangrijk is voor al het beton, zijn de problemen die voortvloeien uit het niet uitharden het duidelijkst bij horizontale oppervlakken. Er zitten altijd kleine vochtbelletjes in uw beton, dus zelfs na het bereiken van wat algemeen wordt beschouwd als „volle sterkte”, zal uw beton steeds iets harder worden. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar mijn beste gok, op basis van de informatie die je hebt verstrekt, is dat het beton niet genoeg tijd heeft gehad om te drogen. Het afwerken van vers beton omvat het drijven van het oppervlak met een betonnen vlotter om het glad te strijken en grote rotsen naar beneden te duwen, met de hand troffelen langs de randen waar de vlotter mist, een randgereedschap gebruiken om afgeronde randen te creëren, een bezemafwerking textuur toevoegen om gladheid te verminderen, en vervolgens een groefgereedschap gebruiken om creëer controleverbindingen.

We zeggen „zodra de omstandigheden bevorderlijk zijn” omdat beton dat een jaar geleden werd neergelegd mogelijk elf maanden aan de elementen is blootgesteld en pas de afgelopen maand is ingesloten.